Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Bahar Yorgunluğuna Karşı Ne Yapmalıyız

Kendinizi halsiz , yorgun, sinirli mi hissediyorsunuz, sabahları yataktan kalkmak çok zor mu geliyor, başınızmı ağrıyor. Bunun bir tek açıklaması olabilir, bahar yorgunluğu.

Bahar yorgunluğunun oluşmasının bilimsel açıklaması şöyle. Bahar mevsiminde havadaki elektrik yükü artıyor. Bu yük pozitif ve negatif iyonlar aracılığıyla taşınıyor. Taşıma dengesinin bozuklukları mevsim değişikliklerinde ortaya çıkıyor. Buda kişilerde yorgunluk hatta ruhsal sıkıntılara yol açıyor.  Büyük şehirlerde elektrik yükü  daha fazla olduğundan, bu duruma hava kirliliği ve trafikte eklendiğinde sıkıntılar daha çok artıyor.

Bahar yorgunluğu, mevsimden mevsime geçerken metabolizmada da meydana gelen değişikliklerdir. Baharın gelmesiyle  enerjimiz artacağına birçok insan kendini yorgun hisseder.Bahar aslında değişimin, canlanmanın sembolüdür. Vucut bu yeni duruma alışmanın çabası içine girer. Kış aylarında yavaşlayan metabolizmanın mevsim değişikliklerine ayak uydurma çabasına  yardımcı olarak bu dönemi atlatabiliriz..

Uzmanlar bahar yorgunluğundan korunmak  ve bu süreyi sağlıklı geçirebilmek için yeterli ve dengeli bir şekilde B ve C vitamin alımlarını artırmak gerektiğini söylüyor.

Çevreden gelen streslere karşı vucudun dayanıklılığını sağlamakta önemlidir. Kendimizi yorgun hissettiğimiz bu dönemde kişilere  zor gelse de hareketlerimizi artırıp gün içinde yürüyüşler yapmaya özen göstermeliyiz. Güneşli bir havada yürüyüp oksijen almak vucudumuza iyi gelecektir.

Yatıp kalktığımız saatlere dikkat etmeliyiz. Kaliteli bir uyku düzenin sağlanması için alkol, sigara ve kafein alımlarından uzak durulması gerekmektedir.

Su tüketimimizi artırmalıyız. Günde en az 2 litre su içmeliyiz.

Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye ağırlık vermelidir.

Gevşeme egzersizleri yapılmalıdır.

Haydi canlanalım. Bütün sıkıntılarımızı, yorgunluklarımızı bir kenara bırakalım. Halsizliklerimizi, ağrılarımızı, ruhsal sıkıntılarımızı bahara bağlamayalım.Güneşli mis gibi baharı gönlümüzce yaşıyalım.

Arzu Tığlı

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir