Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Başarıyı Hedeflemek

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 1

İnsanların hayatta mutlaka hedefleri olmalıdır.  Nasıl bir meslek seçmeli, nerede yaşamalı, nasıl bir insanla hayatını sürdürmeli. Kişinin umutsuzluğa kapılmadan yaşaması için, hedeflerini belirlemesi önemlidir. Kişinin hedefi sahip olduğu yeteneklerle bağdaşmalıdır. Başarılı insanların idealleri ve hedefleri vardır. İdealler ve hedefler insanları sürükler. Amaçsız yaşamaktan kurtarır.

İnsanların gençken belirli bir hedefi yoktur. Ya da hedefleri sürekli değişiyordur. Çünkü isteklerle hedefler karıştırılır.Hedefler kişinin ne yapması gerektiğini değil, ne istediğini göstermelidir.

Başarının sırrı  kişinin kendisi için en iyisini hedeflemesidir. İşini sahiplenmek, çalışkanlık, insanlarla iletişim becerileri, başarılı olmanın şartlarındandır. Hedeflerimize başarıyla ulaşabilmemiz için, önce ulaşması kolay hedefler seçmeliyiz. Kolay hedeflere ulaşmayı başardıktan sonra büyük hedeflere, daha başarılı bir şekilde ulaşabiliriz. Yaratıcı insanlara bir bakın, onların mutlak bir hedefi vardır. Hedeflerine ulaşmak için yeniliklerin peşinden koşarlar, hep yeni şeyler üretme çabasındadırlar.

Başarıya ulaşmak için fırsatlar da önemlidir. Önünüze çıkan fırsatları da iyi değerlendirmelisiniz.

Hedeflere ulaşma yolunda bazı fedakarlıklar yapmanız gerekebilir. Ailenize, eşinize, arkadaşlarınıza vakit ayıramayabilirsiniz. Unutmayın başarının sırlarından biri de aile ilişkileridir. Ailenizle daha fazla vakit geçirmelisiniz.

Hedeflerinizi somut bir hale getirin, yapacaklarınızı başaracaklarınızı yazın. Plan ve program yapmadan çalışan kişiler, başarılı olamazlar. Her başarının plan ve programında gayret vardır.

Başarı, başka bir deyişle insanın harcadığı emek ve harcadığı zamana değen iyi ve güzel hedeflere ulaşma şeklidir.

Arzu Tığlı

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir