Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Çocuklarda üç yaşından önce ortaya çıkarak davranışlarını ve sosyal iletişimlerini olumsuz yönde etkileyerek, bireyin kendi iç dünyasına kapanmasına otizm denir. Otizmin beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır.

Dünyada, kanser ve daha başka bir çok hastalıktan daha fazla otizm teşhisi koyuluyor. Ülkemizde son yıllarda yapılan araştırmalara göre 68 çocuktan birinde otizm görülüyor.  Otizm erkek çocuklarda daha fazla  ortaya çıkıyor. Genetik ve çevresel etkilerden kaynaklanan otizm erken yaşlarda farkedilerek, bir rehabilitasyon programı ile önemli ölçüde azaltılabiliyor. Hamilelik süresince folik asitten zengin gıdaları almak, otizmin oluşumunu azalttığı söyleniyor.

Otizmde erken tanı çok önemlidir.Tanının konması, belitilere yönelik tedaviye başlanması, çocuğun ilişki kurma güçlüğüyle baş edilmesini kolaylaştırır.

Otizmin belirtileri

Oyuncakla oynamayı bilmezler,

İsmi söylendiğinde bakmazlar.

Başka kişilerle göz teması kurmazlar.

Garip hareketler yaparlar.

Arkadaşlık kurmak istemez, yalnız kalmayı tercih ederler

Dokuz ay boyunca ses veya gülümseme ile iltişim kurmayabilirler.

Aniden kızıp, sinirlenebilirler.

Aileler çocuğunuza konan otizm tanısını kabullenip, eğitimlerini aldırıp, doktor desteğiyle yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olunuz.

Sağlıkla

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir