Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Kalorifer Böceklerinin Üreme Zamanı

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

Havaların ısınmaya yüz tutuğu şu günler de, sıcak ve nemli ortamları seven haşerelerin ortaya çıkmasına az kaldı.Çok hızlı üremeleri sebebiyle bu günkü konumuz kalorifer böceği.Bu böcek türü, hiç bir şey yemeden yaşayabildiği için, yok edilmeleride oldukça zordur.

Bu böcekler genellikle pis olarak nitelendirilen yerlerde yaşadıkları için, buralardan aldıkları mikropları etrafa taşırlar.Ciddi mikrop taşıyıcıdırlar.Bu sebeple temas ettikleri yerlere dokunulması durumunda, ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelinebilir.Bir çok bulaşıcı hastalığı, sırtlarında taşırlar.Mantar, dizanteri, alerjik hastalıklar, gıda zehirlenmesi ve daha başka hastalıklara sebebiyet verirler.

Kalorifer böcekleri yumurtlayarak çoğalırlar.İçinde 35-40 adet yumurtanın olduğu paketleri, dişi kalorifer böcekleri sırtlarında taşırlar.Her seferinde 200 adet yumurta bırakan, kalorifer böceğinin yavruları 18 günde çıkar.Bir kalorifer böceğinin günde, on katlı bir binayı gezebildiğini düşünürsek.Evimize nasıl geldiğine şaşırmamak lazımdır..Atık su borularından, alışveriş poşetlerinden, evimize aldığımız eşyalardan  gelebilirler.

İlaçlamanın önemi çok büyüktür. Benim tavsiyem profesyonel bir ilaç firmasından, yardım almanızdır .Eğer evinizde bu böceklerden görüyorsanız, havalar iyice ısınmadan ilaçlamanızı yaptırın.İlaçlama şekline ilaç firması karar veriyor fakat sulu ilaçlamada, evde kap kacak, her türlü yiyeceği ortadan kaldırıyorsunuz.On gün sonra bayağı bir temizlik istiyor.Birde jel ilaçlama var.Bu şekildeki ilaçlamada sorun yok.Normal hayat devam ediyor.

Çeşitli hastalıkları bulaştırdıklarını öğrendiğimize göre, periyodik olarak ilaçlamamızı yaptıralım.Bu haşereden kurtulalım.

Hoşçakalın,

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir