Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Sağlıklı Yaşamak İçin On kural

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

SAĞLIKLI YAŞAMANIN

  1. İlk kuralı kilo dengemizi korumaktır.Öğün atlamadan dengeli beslenmeliyiz.Yemek düzenimize dikkat etmeliyiz. Sabah güzel bir kahvaltı yapıp, akşamda hafif bir yemekle günü bitirmeliyiz.
  2. Sağlıklı ve iyi bir yaşam sürmek için vitamin ve liften zengin MEYVE VE SEBZE tüketmeliyiz.Aynı zamanda meyve ve sebzeler antioksidan içererek, vücut direncini artırıp, dokuların yenilenmesine yardımcı olur. Gün içinde tüketilen sebze ve meyveler, sindirim sistemimize yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarından korunmayı sağlar.
  3. PROTEİNLER, doku onarımına, vücudun gelişmesine yardımcı olur. Hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturur.Aynı zamanda enerji verir.Dengeli miktarda et, balık, tavuk tüketimine dikkat etmeliyiz.Bunlarında fazlası kolesterolün artmasına sebep olabilir.
  4. TAHILLAR günlük enerji ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.Ekmeği hayatımızdan çıkartamayız.Sadece ekmek yeme alışkanlığımızı değiştirmeliyiz.Tam tahıllı ekmek yemeliyiz.Günde 3 dilimin dışına çıkmamalıyız.Tahıllar bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir,kan şekerini dengede tutar.Mideyi çabuk terketmediği için, kilomuzu kontrol etmekte güçlük çekmeyiz.
  5. YAĞLARIN dengeli tüketimi sağlıklı beslenmede büyük rol oynar.Yağda eriyen vitaminleri, yetersiz yağ tüketimiyle engelleriz.Bu yüzden yağları dengeli olarak mutlaka tüketmeliyiz.Fazla tüketilen yağlar, başta kalp ve damar hastalıklarına ve obeziteye sebep olur.Zeytinden üretilen yağı tüketme fayda var.
  6. ŞEKERDEN kaçınmalıyız.Şekerin kalorisi fazla olduğu gibi, şekerli gıdaların besleyici değeri düşüktür.Şeker tüketimi diyabet, kalp ve damar hastalıkları ve daha bir çok hastalığa sebebiyet vermektedir.

  7. TUZU hayatımızdan çıkartmalıyız yada çok azaltmalıyız.Tuz fazla kullanıldığında, hipertansiyon,kalp ve damar hastalıkları ve vücutta ödeme sebep olur.Hazır satılan turşu, salamura besinler,kahvaltılık ürünler fazla miktarda tuz içerdiğinden tüketimine dikkat etmeliyiz.Yemekleri
    n tadına bakmadan,tuz ekleme alışkanlığımızdan vaz geçmemiz gereklidir.
  8. SÜT içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.Kemik ve diş sağlığı açısından çok zengin olan süt ve süt ürünleri,B ve D Vitaminleri yönünden zengindir.Günde 3 bardak süt içmeliyiz.
  9. SU içimine dikkat etmeliyiz.Günde mutlaka 1,5 litre su içmeliyiz barsak ve dolaşım sistemimizin çalışması, cildimizin esnekliğini sağlayarak yaşlanmayı geciktirmesi yönünden su çok önemlidir.Su yaşam kaynağıdır içmeye çok önem vermeliyiz.
  10. SPOR günde  yarım  saat yapıldığında  kilo kontrolünü sağlar, uykumuzu düzenler.Beden ve ruh sağlığımız için önemlidir.Sloganımız günde 10.000 adım.

Sağlıklı Günler…

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir