Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Mayıs ayı taze gül zamanı. Gül harika kokan çok güzel bir çiçektir. Reçellik güller ortadan kaybolmadan evvel kokulu pembe güllerden çok güzel reçel yapabilirsiniz hatta bu reçelden kek ve tatlılarınıza ekleyerek harika koku ve tatlar yakalayabilirsiniz. Gül reçeli her gülden yapılamıyor. Reçel yapmak için kokulu ince yapraklı pembe Isparta güllerini seçmek gerekiyor. Daha doğrusu ortalık gül kaynıyor fakat reçel bizim çocukluğumuzda bahçelerde yetişen eski kokulu pembe güllerden yapılıyor. Gül reçelini kaç kişi sever bilmem ama müthiş koku ve tada sahip olan gül reçelini mutlaka denemenizi  tavsiye ediyorum. Güllerin kokusunu bir yana bırakalım, sağlığımıza da çok faydası olan çiçeklerdir. Kozmetik alanında da güllerden faydalanılmaktadır.

Malzemeler

200 gr taze kokulu gül yaprağı

5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon tuzu yada yarım limonun suyu

Çay kaşığının ucuyla pembe şeker boyası (arzuya göre )

Yapılışı

Öncelikle gül yapraklarının altlarındaki beyaz kısımları bir makas yada bıçakla kesilmesi gerekiyor. Bu beyazlıklar çıkarılmazsa reçele buruk bir tat verir.

Gül yapraklarını ayıklayarak aralarındaki sararmış, kurumuş yaprakları çıkartın.

Bir tasta güzelce yıkayıp bir süzgece alarak sularını iyice süzün. Suları süzülen gül yapraklarını bir tencereye bir katına gül, bir katına şeker olmak üzere kat kat yapın.

Tencerenin kapağını kapalı tutarak 2 gün bekletin. Arada bir karıştırın.

2 gün sonra şeker neredeyse erimiş, gül yaprakları sulanmış olacaktır. 2 su bardağı suyu ilave ederek orta ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştırın.

Reçel kaynamaya başlayınca altını kısın, arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin. Reçelin suyu koyulaşmaya başladığında içerisine limon tuzu veya taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.

Reçel istenilen kıvama gelip, gül yaprakları şeffaf bir hal alınca ocaktan indirin. Sıcakken kavanozlara doldurup ağızlarını kapatın.

Not

Reçelinizde limon tuzu kullanırsanız, görüntü parlak ve şeffaf olacaktır hemde reçel şekerlenmeyecektir. Gül reçelinin rengi kullandığınız gülün renginde olacaktır. Pembe güllerle yapılan reçelin rengi çok açık pembe oluyor, isterseniz suyu ilave ederken şeker boyası koyarak reçelin renginin koyu olmasını sağlayabilirsiniz.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir