Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

İğne Oyası Kolye

Çok eski zamanlardan beri kadınlar oyalar ve nakışlarla giysilerini, baş örtülerini süslemek için rengarenk çiçek motifleri kullanmışlardır. Genç kızların çeyiz sandıklarında çeşit çeşit yazmalar, oda takımları ya kendi el emeği yada annelerinin el emeğidir. Sonuçta hepsi el emeği göz nurudur.

Son yıllarda makinelerle yapılan nakışlar, oyalar hem ucuz hemde kolay ulaşılır olduklarından çok rağbet görse de, hala genç kız çeyizi için yada günlük kullanım için oyanın bir çok çeşidi yapılmaktadır. Kısacası el işleri hala önemini yitirmedi, hatta dahada kıymetlendi. Elde yapılan her şey çok değerli. Yapılan el işlerinin içinde iğne oyalarının önemi büyüktür.

Son yıllarda iğne oyalı bir çok ürün aksesuar olarak kullanılmaktadır. İğne oyaları çok zarif oldukları için, neyin üzerine takılırsa ona ayrı bir güzellik vermektedir. Kadınların örtünmek için kullandıkları yazmalar, iğne oyasından yapılmış rengarenk çiçeklerle süslenip, ya başa bir bant olarak yada bir fular olarak kullanılabiliyor. İğne oyası ile yapılmış çiçekler  kolyelere, broşlara hatta yüzük ve küpelere  çok şık malzeme oluyor.Bende ara ara paylaştığım kendi çalışmam olan aksesuarlara iğne oyası bir kolye ekledim. Metal bir obje üzerine iğne oyası olarak yaptığım çiçekleri monte ettim. Kolyenin boyna takılacak kısmına desenli bir yazmadan 3 tane şerit yırtarak  saç örgüsü olarak ördüm. Saç örgüsü örerken incelen şeritler kumaştan yapılmış ip görüntüsü verdi. Yapmayı arzu edenlere mutlaka yazmayı yırtarak çalışmasını tavsiye ediyorum. Çünkü yazma yırtıldığında kenarlarının çullanarak iplerinin çıkması kolyeye ayrı bir güzellik veriyor. Sizlerinde beğeneceğini sanıyorum. Daha önceden yazma bir kolye paylaşmıştım. Görmek isteyenler maviortanca.com aksesuarlar kısmına bakabilirler.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir