Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Sağlıklı Akşam Yemeği Nasıl Olmalı, Neler Yenmemeli

Geceleri çok fazla enerji veya kalori yakmadığımız için akşam yemeğini erken yada hafif yemeliyiz. Ne zaman ne tükettiğimizi bilmemiz gerekiyor.  Besinlerin doğru zamanda tüketilmesi kilo ve hazımsızlık gibi problemleri ortadan kaldırıyor. Sağlıklı yaşamak için akşam yemeğinin en geç saat 18 de yenmesi gerekiyor. Haşlanmış sebze yiyerek yada bitki çayı içerek günü bitirmek gerekiyor. Bel bölgesinin incelmesinde en etkili yöntem akşamları bu şekilde beslenmektir. Akşam yemeği yenilmediğinde  biyolojik olarak da gençleşmek mümkün oluyor. Tam dolu veya boş bir mideyle de yatağa girmemek gerekiyor, çünkü bu durum uymayı zorlaştırıyor.

Akşam yemeğinde hangi gıdaları tüketmemeliyiz

Akşam yemeklerinde yenen baklagiller ve meyveler insülini yükseltiyor. Baklagiller akşam yemek için uygun gıdalar değildir. Bitkisel protein içeren sağlıklı besinler oldukları halde, akşam yenildiğinde içlerindeki karbonhidrat insülini yükseltiyor. Baklagillerin belirli bir kısmı proteindir, geri kalanı iyi karbonhidrattır, fakat sonuçta karbonhidrattır. Meyveler, unlu ve şekerli ürünler de akşam yenmemesi gereken gıdalardandır. Bel bölgesinde yağlanma olanlar, insülin direnci olanlar, anti-aging bir beslenme istiyorsa bu besinleri saat 18 den önce kararında tüketmeli. Akşam yemeklerinde ağır yiyecekleri de tüketmemek gerekiyor. Akşamları hareket fazla olmadığı için vücut yiyecekleri sindirmekte güçlük çekiyor. Özellikle akşam yemeğinden sonra bir şeyler yemeyi sürdürmek bu durumu dahada zorlaştırıyor. Gün içinde hiç bir şekilde öğün atlamamak gerekiyor. Yiyecekleri öğünlere bölmeliyiz yüksek kalorili yiyecekleri akşam tüketmemeye özen göstermeliyiz.

Sağlıklı beslenmek için akşam ne yemeliyiz

Sağlıklı beslenmek için akşamları sebze yemeye ağırlık vermeliyiz. Haşlanmış sebzeler, ızgara sebzeler, zeytinyağlı sebzeler, salatalar ve sebze çorbaları akşam yemekleri için uygun besinlerdir. Akşam yemeğinde yenilecek sebzelerde sınırlama yoktur. İstenildiği kadar yenilebilir. Yeterince zeytinyağı konularak tüketmenin de bir zararı yoktur.

Sebze ve salatalarınıza zeytin yağıyla birlikte limon ve elma sirkesi kullanabilirsiniz. Başka soslar kullanılması önerilmiyor.

Bir bardak ayran yada kefir içebilirsiniz.

Baharatların her çeşidini kullanabilirsiniz. Özellikle tarçını her yemekten önce çok az tüketebilirsiniz.

Domates, mercimek çorbası içilebilir.

Maydanozlu, domatesli az yağlı bir omlet yenilebilir.

Mantarla birlikte sotelenmiş sebzenin yanında 1 dilim tam tahıllı ekmek yenilebilir.

Havuçları az suda haşlayıp dilimleyerek, üzerine yoğurt döküp, biraz zeytinyağı ekleyerek yiyebilirsiniz.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir