Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Alüminyum Folyonun Zararları

Mutfaklarda yıllarca alüminyum tencere ve tavalarda yemekler pişirildi. Her gün mutfaklarımızda yemek pişirdiğimiz alüminyum gereçlerin insan sağlığına olan zararlarını bilmeden kullandı çoğu insan. Çelikten yapılmış mutfak gereçleri piyasaya çıktıktan sonra alüminyumun zararlarından  söz edilmeye başlandı. Mutfaklarda yemek pişirilen tencere, tava ne varsa çelik olanlarla değiştirildi. Çoğu kişi sağlıklı ve temizlenmesi kolay olduğu için çelik ürünleri tercih ediyor. Alüminyum maddesinin zararlarını bile bile kullanmaya devam etmek akıl işi değil tabi.

Çoğu insanın alüminyumdan yapılmış mutfak gereçlerini artık kullandığını sanmıyorum. Alüminyumun zararlarını unutmuş olacağız ki, yıllardır  mutfaklarımızda alüminyum folyo adıyla piyasada satılan kağıt inceliğinde bir malzemeyi yemek yaparken, yiyecekleri saklarken kullanıyoruz. Kullanımı pratik olduğundan mı, içine koyulan besin maddelerini taze tuttuğu için mi yada içinde yemek yapılan kaplar temiz kalsın diye mi kullanılıyor bilinmez.

Yapılan araştırmalarda alüminyum folyonun da insan sağlığına zararlı olduğu ortaya çıkmıştır. Folyonun içinde bulunan alüminyum maddesi yüksek ısıyla ve beklemeyle yiyeceklere geçiyor. Alüminyum maddesinin insan sağlığına son derece zararlı olduğu konusu sık sık  gündeme geliyor. Basına yansıyan alüminyum folyo içinde pişirilerek yenilen besin maddelerinden dolayı kişilerin sağlıklarını kaybettiği haberleri, alüminyum maddesinin insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekilerek bir kez daha hatırlatıldı. Alüminyum  maddesi insan vücudunda kemik erimesine, anemi, kanser, Alzheimer, halsizlik, kansızlık, kas ve eklem ağrıları  gibi  bir çok hastalığa sebep olabiliyor. Alzheimer hastalarının beynin dokusunda tespit edilen yüksek miktardaki alüminyum maddesi, araştırmacılara bu hastalığın alüminyumla bir bağlantısı olduğunu düşündürmektedir.

Alüminyumun zararlarından korunmak için ne yapmalı

Alüminyum kaplar yerine çelik kaplarda yemek pişirin. Yiyecekleri cam kaplarda saklayın.

Alüminyum folyonun içine ıslak, tuzlu, limonlu gıdaları  koymayın.

Yüksek ısıda pişirmede ve dondurulmuş gıdaları saklamada kullanmayın.

Fırında pişen yemeklerin altında alüminyum folyo yerine yağlı kağıt kullanın.

Et ve balığı folyoya sarıp pişirmeyin. Yüksek ısı folyodaki alüminyum maddesini besinlere geçiriyor.

Alüminyumun  insan vücuduna verdiği zararlar

Karaciğer rahatsızlıkları

Kan ve beyin fonksiyon bozuklukları

Parkinson hastalığı

Alzheimer hastalığı

Mide ve bağırsak ülseri

Bebeklerde zeka geriliği

Çocuklarda öğrenme bozuklukları

Hiperaktivite

Mide bulantısı

Mide ağrısı ve gaz

Kabızlık

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir