Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Hurma Topları

Hurmanın faydalarından bahsetmişken, hurmadan yapılmış hafif bir atıştırmalık tarifi vermeden geçemedim. Ülkemizde hurma her ne kadar ramazan ayında sofralarımızda bulunsa da çoğu insan mutlaka gün içindede lezzetli tadından dolayı hurma tüketiyor. Hemde sağlık için çok faydası var.

Çocuklarınızın severek tüketeceği yada kahvenizin yanında yiyebileceğiniz, davetlerinizde misafirlerinize ikram edeceğiniz  hurma toplarını mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler

200 gram büyük hurma

30 gram Hindistan cevizi tozu (topların üzeri için)

30 gram Antep fıstığı çekilmiş ( topların üzeri için)

30 gram iri çekilmiş ceviz içi ( topların üzeri için)

1 yemek kaşığı kakao (topların üzeri için)

50 gram kuru çilek doğrayıcıdan geçirilmiş (isterseniz başka kuru meyveyle değiştirebilirsiniz.)

Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 havuç rendelenmiş (arzuya göre isterseniz koymaya bilirsiniz)

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını çıkarın ve doğrayıcıdan geçirin. Bir kaseye alın. Çilek , havuç ve cevizi içine ilave edip toparlanana kadar elinizle yoğurarak karıştırın. 10 dakika buzlukta bekletin. Dolaptan çıkarınca istediğiniz büyüklükte yada cevizden biraz küçük toplar yapın. Bu topların bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını Antep fıstığına, bir kısmını kakaoya, bir kısmını da ceviz içine bulayın. Servis tabağına alın. Her topa bir tane kürdan batırın. Yarım saat buz dolabında dinlendirin. Servis yapın.

Bu topları isterseniz çikolata kağıtlarının içinde tek tek servis edebilirsiniz. Topları bulamak için susam, çikolata kırıntısı yada renkli şeker kırıntıları kullanabilirsiniz. Tavsiyem şeker, çikolata yerine, ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı gibi besleyici değeri olan yiyecekleri kullanmanız.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir