Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Hazır Gıdalardan Gelen Tehlike

Küçük  büyük hepimizin severek tükettiğimiz hazır gıdaların sağlığımıza olan olumsuz etkileri konusunda, uzmanların bizleri uyarmadığı  gün yok.Bu gıdaların hazırlanması esnasında, raf ömrünü uzatmak , besleyici değerini korumak, dayanıklılığını artırmak için, içlerine konulan katkı maddeleri insan sağlığını çok fazla tehdit eder durumda.

Özellikle çalışan bayanların evde geçirdikleri zamanlarının kısıtlı olması, daha çok hazır gıdaya yönelmelerine meydan veriyor. Hızlı iş temposuyla bireyler abur cubur denilen yiyeceklere fazla rağbet ediyorlar. İnsanların özellikle çocukların, tüketmeleri için bir takım görsellerle bu gıdaların albenisi artırılıyor. Üreticinin kendi ürününü bir şekilde pazarlamaya çalışmasını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yani bu gıdaları her ne kadar tüketmekten uzak dursak da, hayatımıza bir şekilde dahil oluyorlar.

Bu tip gıdaların çocuklarımıza çok fazla zarar verdiği yapılan araştırmalarla  kanıtlanmış durumda. Özellikle hazır gıdaları dünyada en çok tüketen ülkelerin en başında gelen A.B.D  kilo sorunuyla savaşıyor. Özellikle genç neslin tükettiği Fastfood dünyada en çok tüketilen hazır gıdaların başında gelmektedir. İçlerine konulan katkı maddeleri obeziteye yol açmaktadır.Çocukların tükettikleri, şeker, çikolata, bisküvi, patates cipsi gibi hazır gıdalar, aşırı derecede tüketildiğinde sakıncalı durumlar oluşturuyorlar. Çocuklarımızı mümkün olduğunca doğal, katkı maddesi içermeyen sağlıklı gıdalarla beslemeliyiz.

Dünyanın en büyük pazarı gıda üzerine kurulduğu için, bu durumdan kurtulmak   neredeyse imkansız. İnsan sağlığını tehdit eden hazır gıdalardan uzak durmak için görev bizlere düşüyor.Hazır gıdalardan gelen tehlikeyi önlemek için daha çok evde hazırladığımız sağlıklı yiyecekleri tüketmemiz, çocuklarımızı beslenme konusunda bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz peynirler, margarinler, konserve çeşitleri, reçeller,marmelatlar, şekerlemeler, tatlılar, ketçaplar, her türlü meşrubatlar ve içecekler maalesef katkı maddesi içeriyor.

Hazır gıdaların zararları

Hazır gıdaları uzun süre tükettiğimizde kansere davetiye çıkarıyor.

Hazır gıdalardan gelen tehlike kızartma işleminden geçtiklerinde daha çok artıyor. Kızartma sırasında kullanılan yağ ısındıkça daha tehlikeli oluyor.

Hazır gıdaların içlerinde bulunan katkı maddeleri obeziteye yol açıyor. Kilo vermek isteyenlerin özellikle hazır gıdalardan uzak durması gerekiyor.

Hazır gıdalarda kullanılan bazı yağlar, kalp ve damar hastalıklarına yol açıyor.

Hazır gıdalar, üretim aşamasında sağlıksız bir ortamda hazırlanırsa sağlığımızı tehdit ediyor.

Uzmanlar, hazır gıdalarda fazla miktarda boya kullanılmasının, kız çocuklarının ergenlik dönemine erken girmelerine sebep olduğunu söylüyor.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir