Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

10 ADIMDA CİLT BAKIMI

Cildinizin daha sağlıklı ve bakımlı olmasını istiyorsanız, cildinizi temiz ve nemli tutmaktan, beslenmeye, uyku düzeninize kadar dikkat etmeniz gereken bir çok unsur vardır. En önemlisi de cilt bakımınızı, günlük rutin hale getirmelisiniz. Cilt bakımınıza önem vermiyorsanız, bu günden itibaren hemen işe koyulmalısınız. Işıl ışıl parlak bakımlı bir cilde kavuşmak için, beslenmenin yanı sıra uygun ürünleri de kullanmalısınız. Bakımlı ve sağlıklı bir cilt için aşağıdaki 10 adımda verilen tavsiyelere uymalısınız.

Günde 10 bardak su için. Böylece yıpranmalar, cilt kuruluğu ve kırışıklıklar cildinizden uzak duracaktır.

Sağlıklı bir beslenme düzeni, pırıl pırıl genç ve güzel bir cildin habercisidir.  Sebze ve meyve ağırlıklı, protein ve vitamin yönünden zengin, karbonhidrat ve şekerden uzak bir beslenme düzeni uygulayın.

 

Stresten uzak durun.

Cilt sağlığı ve güzelliği için düzenli uyku çok önemli bir unsurdur, bu sebepten dolayı uykusuz kalmamaya özen gösterin. Uykusuzluk kişinin kendini sadece halsiz ,yorgun ve enerjisiz hissetmesine sebep olmaz, cildinizin kırışmasına, esnekliğini kaybetmesine, cilt enfeksiyonlarının belirmesine sebep olur.

Cilt temizliğine önem verin. Yüzünüzü gün bitiminde cilt tipinize uygun ürünlerle makyajınızdan arındırın. Gece yüzünüzde kalan makyaj, göz çevrenizde ve yüzünüzde kırışıklık olmasına sebep olur. Diyelim ki o gün makyaj yapmadınız, yine de yüz ve göz çevrenizi temizlemelisiniz.

Güneşin faydalarının yanı sıra, zararlı etkileri de hayatımızın içinde. Bu yüzden güneş koruyucu ürünleri sadece yaz aylarında değil her gün kullanmalısınız. Çok uzun süreler güneşe maruz kalmak cilt için çok sakıncalıdır. Güneş sadece cildi kırıştırmakla kalmıyor. Kanser başta olmak üzere, bir çok cilt hastalığına da sebep oluyor.

Cildi nemli tutmak önemlidir. Cilt tipinize uygun bir ürünle boynunuzu ve yüzünüzü düzenli olarak nemlendirin. Göz çevrenizde doğal yağlanma yok denecek kadar azdır. Göz çevresi için  hazırlanmış olan özel hassasiyete sahip ürünleri kullanmalısınız.

Cilt bakımına yirmili yaşlardan itibaren başlamak lazımdır. Daha ileri yaşlarda yaşlanmaya karşıtı ürünler kullanmalısınız.

Daha derin bir temizlik ve nemlendirme için haftada bir defa cildinize peeling ve maske uygulayın.

Doğal ürünleri tercih edin. Yaş ve cilt tipinize göre göre bir çok ürün piyasada bulunmaktadır. Evde hazırlanabilecek doğal maske ve temizleyicileri kendinizde yapabilirsiniz.

Sağlıklı, güzel günler.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir