Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

NARIN FAYDALARI

Yazar: Posted on 0 , 0

Sağlık açısından çok büyük faydaları olan nar mükemmel bir besin türüdür. Nar hastalıklardan korunmada hem de sağlığın geliştirilmesinde bir çok olumlu etkiye sahiptir. Narın ilk akla gelen faydaları arasında antioksidan, anti-viral, anti-tümör oluşu, A,C ve E  vitamini, folik asit deposu ve ayrıca Kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri zengini ve elbette iyi bir lif kaynağı olması gelir.  Kış aylarında soğuk algınlığından korunmada oldukça etkilidir. Narda bulunan fitokimyasallar kansere karşı koruma sağlamaları başta olmak üzere enfeksiyonların ve kronik hastaların önlenmesi gibi faydalara sahiptir. Düzenli olarak nar tüketmek, tüm bu yararlı ögelerden faydalanabilmenizi sağlar. İşte narın insan sağlığı üzerindeki en yaygın bilinen olumlu etkileri.                                       

Nar ve Nar Suyunun Faydaları

Kalp sorunlarını azaltır.

Kanı sulandırır, kan akışını artırır.

İçerdiği flavonoidler serbest radikal süpürgesidir, kanser oluşumunu önler.

Mide bozukluklarının tedavisinde yer alır.

Dizanteri ve kolera tedavisini destekler

Ağız ve diş sağlığını güçlendirir, antibakteriyel ve antiviral oluşu diş plağının etkilerini azaltmaya ve çeşitli ağız hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur.

Osteoartriti önler, osteoartritte ise kıkırdak dokusunun bozulmasını önler.

Anti-enflamatuardır.

Anemi tedavisini destekler ilaveten anemiye bağlı yorgunluk, baş dönmesi, halsizlik ve işitme kaybı vb semptomların  azalmasını sağlar.

İçeriğindeki antioksidanlar kolesterolü düzenler

Diyabet kontrolünde faydalıdır

 

Narın Besin Değeri

Lif-7 gr  / Protein-3 gr / C Vitamini-%30 / K Vitamini-%36 / Folat-RDI’nın-%16 / Potasyum -%12

Nar taneleri çok tatlıdır, 24 gr şeker 144 kalori içerir

 

Öneri

Taze sıkılmış nar suyunu havuç, elma ve portakal suları ile karıştırabilirsiniz, bu sayede vitamin değerini artırabilirsiniz. Bir bardak taze sıkılmış nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının % 40’ını karşılamaktadır. Bu meyve suyu kış aylarına göre soğuk bir içecek olmasına rağmen, vücut ısımızı koruyan ciddi bir enerji deposudur. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ciddi hastalıklarda mücadelede çok önemlidir. Güçlü bir bağışıklık sistemi ve kalp sağlığı için günde bir avuç nar tüketmeliyiz. Nar mevsimindeyiz, şimdi tam zamanı.

 

Önemli Not

Kalp hastalıkları, hipertansiyon veya herhangi farklı hastalığın tedavisi için sürekli ilaç kullanan kişiler, düzenli olarak nar tüketimine başlamadan önce mutlaka hekimlerinden onay almayı ihmal etmemelidirler.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir