Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Yaz Aylarında Uyuduğumuz Yatağın Temizliğine Dikkat !

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 0

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde, havanın  sıcak olmasından dolayı çok terliyoruz. Terlemek, vücuttan atılan ölü deri hücreleri, sürdüğümüz krem ve losyon gibi kozmetik maddelerinin yatağımızın hava almasını etkilediğini ve bununla birlikte vücut ısımızı yükselttiğini, sonuçta uykusuzluğu tetiklediğini biliyor muydunuz? Bu sıkıntıları yaşamamak ve kaliteli uyku uyumak için bir takım önlemler almamız gerekmektedir. Almamız gereken önlemler çokta zor değildir. Rutin yatak temizliğini biraz daha sıklaştırarak, neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım.

Nevresim takımlarınızı her hafta yıkayın. Hava akımını engelleyen ölü hücrelerden ve yabancı maddelerden arınmasını sağlayın. Nevresim takımı satın alırken saf pamuk olmasına dikkat edin. Yaz aylarında saf pamuktan üretilmiş ev tekstili ve giysileri kullanmak sağlık için çok faydalıdır. Hem terlemeyi önler, hem de serin tutar.

Yastıklarınızı iki ayda bir çamaşır makinesinde yıkayın. Yıkamanın etkili olması için bir seferde iki yastıktan fazla yıkamayın. Yıkarken ilave durulama programını da kullanın. Yastıklarınız için, yedek yastık alezleri bulundurun. Yastık kılıflarıyla birlikte her seferinde değiştirerek onları da yıkayın. Sıcak havalarda yastıkları kurutmak kolay olacağından, yıkamada bir sıkıntı olmayacaktır.

Yatağınızda alez kullanmayı ihmal etmeyin. Böylece ter ve vücuttan dökülen dökülen ölü hücreler yatağa ulaşamaz, alezde kalırlar. Bu vesile ile ölü derileri yiyen, gözle göremediğimiz böceklerin üremesi önlenmiş olur. Böylece temizliği  zor olan yatakların temizliğinde yatak alezleri büyük kolaylık sağlıyor. Yatağınız temiz kalıyor.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir