Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Anneler Gününüz Kutlu olsun

Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız, anne yoklukta bir düş, ayda bir yıldız, anne tutunulan bir dal, anne dertlerin garip çizgisi, anne gözümdeki yaşların virane dizgisi, Anneler Günün kutlu olsun canım annem.

Anneler günü neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde anneleri anmak ve onurlandırmak için kutlanan yegane gün. Anneler gününün kutlanma tarihi ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’ninde içinde bulunduğu bazı ülkelerde Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen pazar günü Anneler Günü olarak kutlanıyor.

Anneler gününün tarihçesi Antik Yunana dayanıyor. Tanrıçaların  anası olarak kabul edilen Rhea için ilkbahar ayında festivaller düzenlenirdi. Bu festivaller tarihte ilk Anneler Günü kutlaması olarak kabul edilir. Başka bir taraftan ise Antik Roma’da bereket tanrıçası Kibele onuruna kutlamalar yapılırdı. Daha yakın bir tarihe bakıldığında ilk Anneler Günü kutlaması Amerika Bileşik Devletlerinde Julia Ward Howe tarafından her yıl Boston’da düzenlendi. 1907 yılında  Anna Jarvis adında bir kadın annesinin ölümüne çok üzülerek bütün ülkede kutlanmak üzere Anneler Günü  kampanyası başlattı. Anna Jarvis annesinin bağlı bulunduğu kiliseyi, annesinin ölümünün ikinci yıl dönümüne denk gelen Mayıs ayının ikinci pazarını Anneler Günü olarak kutlamaya razı etti.Bu kutlamanın ardından ertesi yıl Anneler Günü bütün Philadelphia da kutlanmaya başlandı. Anna Jarvis ve destekçileri Anneler Gününün ulusal bir gün olarak kutlanması için politikacılara dilekçeler yazmaya başladılar. 1911 yılına istekleri gerçekleşti ve bütün eyaletler de Anneler Günü kutlanmaya başlandı. 1914 yılında başkan Woodrow Wilson resmi olarak Mayıs ayının ikinci pazar gününü Anneler Günü olarak ilan etti.

Anneler Günü bu yıl ( 2017 ) 14 Mayıs pazar yani bu gün kutlanıyor. Bütün evlatlar annelerinin gönlünü almak ve annesini unutmadığını ona hatırlatmak  için, bir çiçekle yada ufak bir hediye ile bu özel ve güzel günde annesinin gönlünü alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir