Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Mangalda Pişen Et Zararlı Mı ?

Havalar ısındı. Piknik zamanı geldi. Şöyle yeşil alanlara ailece çıkma vakti. Evde yapılan yemekleri, çeşitli içecekleri sepete doldurup doğru pikniğe gitmeli. Bu arada mangalı yanımıza almayı unutmayalım. Piknik deyince aklımıza açık havada yapılan ızgaralar gelir. Ne kadar güzel kokar mangalda pişen et. Izgara eti sevmeyen yoktur herhalde. Her kezin evinde bir ızgarası vardır mutlaka. Pazar günleri kırlara çıktığımızda, sık sık evimizin bahçesinde çoluk çocuk mangalda pişirip afiyetle yediğimiz mangalda pişen et zararlı mı?Hiç düşündünüz mü. Sizler için araştırdım. Bakalım uzmanlar ne demiş.

Amerikan araştırma enstitüsü ister beyaz et, ister balık, ister kırmızı et olsun. Mangalda pişirildiğinde kansere neden olabileceği uyarısında bulunuyor. Yüksek ısıda pişirilen balık, kümes hayvanı yada kırmızı etteki proteinler kanserojen madde üretiyor. Vücudumuza giren bir diğer zararlı madde de, etteki yağ ve suyun damladığında çıkan ve ete sinme ihtimali bulunan dumandır. Uzmanlar mangalda yapılan ızgara etten uzak durulması konusunda uyarıyorlar. Izgara et yemeyi nadiren yapılan bir işe dönüştürmek, eğer ızgara yenilecekse, isli yada yanık olan kararmış etlerin yenilmemesini öneriyorlar. Bunun içinde ızgara yapacağınız kırmızı etin yağlı olmaması, kümes hayvanlarının da derilerinin alınması gerekiyor.

Mangalın  zararını en aza nasıl indiririz

Et ve et ürünleri uzun süre mangalda kaldığında kanserojen etkiye sahip olacağından, mangal yapılacak eti daha önceden fırında 5 dakika kadar pişirin.

Etin suyunun ve yağının ateşe damlamasını engelleyin. Kırmızı etin yağsız, kümes hayvanlarının derisiz olması gerekiyor. Yağsız et daha az damlar ve daha az duman çıkarır.

Et ve et ürünlerinin yanında sebzeleri de mangal yapın. Tabağınıza bunlardan daha çok alın.

Mangal yapma sıklığınızı en aza indirin.

Kömürün kor haline gelmesine özen gösterin. Etle mangal arasındaki mesafe 15 cm. olmalıdır. Böylece et yavaş yavaş pişecektir.

Küçük parçalı etler daha çabuk pişer. Bunun için küçük parçalı et tercih edin.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir