Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Yeşil Eriğin Faydaları

Tabiat bize baharın geldiğini haber vermek için, ilk önce erik çiçeklerini açtırır.Güneş yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladığında erik ağaçları beyazlara bürünür. Zamanı geldiğinde küçük büyük her kişinin sevdiği meyvelerini verir. Yazın ilk habercisi  olan yeşil eriğin sayısız faydalarından bahsetmek istiyorum. Vücudumuz için gerekli olan vitaminlerden biri olan C vitamini yeşil erikte bol miktarda vardır. Ayrıca kalsiyum içerir, demir açısından zengindir. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan K vitamini, cilt ve göz sağlığında önemli olan A vitamini de yeşil erikte bulunur.

Yeşil eriğin faydaları

Sindirimi düzenler, bağırsakların çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğu için gaz problemi, mide gazı yaşanmamasını sağlar.

Bağışıklık sistemini korur.

Yeşil erikte bulunan C vitamini bağ dokusunu güçlendirir. Böylece daha fit ve genç bir vücuda sahip olunmasını sağlar.Günde yenilen bir avuç yeşil erik sarkmaları önler.

Yeşil erik kan şekerini dengeler. Kilo vermek isteyenler yeşil erik yerlerse kan şekerleri dengeli olduğundan kilo vermeleri dengeli ve sürekli olur.Ara öğünler için idealdir.Bir kase erik 50 kaloridir.

Kansızlık ve demir eksikliği gibi hastalıklar.Yorgunluk, şişmanlık, saç dökülmesi, hamile kalamama gibi sorunlara yol açar. Yeşil erik demir ve kalsiyum içerir. Gün içinde yenilen bir miktar yeşil erik kansızlığı önler.

Yeşil erik akciğer kanseri, astım, soğuk algınlığı,öksürük gibi kronik akciğer hastalıklarından korur.

Yapılan bir araştırmada, eriklerin antioksidan özellikleri incelenmiş, 100 farklı meyveyle karşılaştırılmış.Araştırma sonunda erikteki antioksidanlar yaban mersininden daha güçlüymüş.

Kalp hastalıkları, kolesterol ve damar tıkanıklıklarında yeşil erik tavsiye edilebilir.

Yeşil erik tuzlanarak yenildiğinde, vücutta su tutulmasına ve ödem oluşmasına sebep olur. Bu da kilo alınmasına sebep olur. Erik tuzla yenilmemelidir.

Eriğin bir çok çeşidi vardır. Özellikle kırmızı erik komposto olarak tüketildiğinde kabızlığı önler. Anne sütünün artmasına yardımcı olur.Erik şeker hastalarında kan şekerinin düşürülmesi ve dengelenmesinde etkilidir.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir