Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Tuzu Azalt Ömrü Uzat

Bir çok kişinin hiç düşünmeden elini uzatıp yemeklerin üzerine serptiği tuz aslında vücudun düşmanı. Her yıl dünyada inmeye ve kalp krizine bağlı olarak 2.5 milyon kişi hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin önüne geçmek için uzmanlar günlük tuz tüketiminin 5 gr. mı geçmemesi konusunda kişileri uyarıyor. Yemekleri tuz yerine baharatla lezzetlendirmek aslında en doğrusu. Ekmek, bisküvi, sucuk, salam, peynir, sos gibi daha bir çok gıdanın tadını görünüşünü, kıvamını artırmak için  tuz kullanılıyor. Tuz  yüksek tansiyonu tetikliyor, kalp ve damar hastalıkları riskini artırıyor. Kalp yetmezliği yada böbrek hastalıkları olanlar ve şeker hastaları da  tuz tüketiminde dikkatli olmalıdır. Sofra tuzu denilen işlenmiş tuz sağlığa zararlıdır. Tüketiminin azaltılması gerekmektedir.

Tuzun Zararları

Yüksek tansiyon

Kilolu olmak, hareketsiz bir yaşam gibi faktörler kan basıncını yükseltebilir. Sofra tuzunun da fazla miktarda kullanılması kan basıncının yükselmesine sebep olmaktadır. Yüksek kan basıncı yani tansiyon kalp krizine ve inmeye sebep olmaktadır. Bu sebepten dolayı tuz kullanımını mümkün olduğunca azaltmak lazımdır.

Kemik erimesi

Vücuttaki kalsiyumun çoğu kemiklerdedir. Aşırı tuz tüketimi, kalsiyumu kemiklerden ayrıştırıp idrarla dışarı atılmasına, böylecede kemiklerin kırılgan ve zayıf olmasına sebep olmaktadır.

Mide kanseri

Helikobakter adında bir bakteri mide kanserinin ana sebebidir.Bu bakteri midede iltihaplanmalara sebep olarak ülserin oluşmasına yada kansere sebep olmaktadır. Tuz midenin çeperine zarar verip zayıflatarak, midenin bu bakteri karşısında savunmasız kalıp bu bakterinin gelişmesine ve etkisinin artmasına sebep olmuştur.

Vücudun su tutması

Tuz fazla tüketildiğinde vücutta sıvı tutar. Vücutta tutulan sıvı ödem şeklinde eklemlere ağırlık vererek kıkırdaklarda aşınmalara kireçlenmelere sebep olmaktadır. Vücudun su tutması kronikleşirse, böbrek hastalıklarına, akciğer hastalığına ve kalp yetmezliğine de sebep olmaktadır.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir