Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Güneşin Faydaları ve Zararları

Güneş yeryüzündeki tüm varlıkların hayat kaynağıdır. Dünyamızın tek enerji kaynağı güneştir.Güneş ışınları dünyadaki yaşamın devamı için önemlidir. Güneşin yokluğunda dünyanın ısısı düşer. Dünya karanlıklara bürünür. Kısacası güneş olmadığında dünyada yaşam biter. Güneşte fazla kalındığında kansere ve daha bir çok cilt hastalığına maruz kalıyoruz. Güneşin faydaları ve zararlarına bir göz atalım.

Güneşin faydaları

Vücudumuzun gelişmesini sağlayacak olan D vitamini ihtiyacımızı güneşten sağlamaktayız. Özellikle çocukların kemik gelişiminde önemli rol oynar, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, insan psikolojisini düzeltir, bazı mikropların ölmesine yardımcı olur. Güneş ışınlarının cildimize de eşsiz faydaları vardır. Akne, sedef hastalığı, egzama ve mantar hastalıklarından cildi korur. Araştırmalara göre güneş ışınlarının Alzheimer hastalığını azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Güneş ışınlarının uyku kalitesini de artırıcı etkisi vardır. Güneş doğru ölçülerde kullanıldığında cilt yaşlanmasını önlemekte ve cildin güzelliği için hafif bir bronzluk vermektedir.

Güneşin zararları

Aşırı derecede güneşe maruz kalınmadığı sürece güneşin fazla bir zararı yoktur. Güneşte fazla kalındığında, ciltte yaşlanma, ciltte hasar ve cilt kanseri riski artmaktadır.Cilt kanseri yüzde doksan güneşte fazla kalmaktan meydana gelmektedir. Güneşte fazla kalındığında mide bulantısı, kusma, bayılma gibi başka rahatsızlıklarda meydana gelmektedir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, güneşin dünyaya dik olarak geldiği öğlen saatlerinde mecbur olmadıkça dışarı çıkılmaması gerekmektedir. Güneşli bir havada dışarı çıkmamız gerektiğinde de şapka ve güneş gözlüğüyle güneşten korunmayı sağlamalıyız. Güneşten cildimizi korumak için güneş kremleri kullanmalıyız. Güneş kremlerinin de uzun vadede cildimize zararı olduğunu düşünerek, kullanacağımız kremi iyice araştırıp güvendiğimiz bir markayı kullanmalıyız.

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir