Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Ceviz, Havuç ve Üzümlü Kek Tarifi

Evde hazırladığımız keklerin tadına doyum olmadığını her kez bilir. Sizlerin ve çocuklarınızın  iştahla tüketeceği, misafirleriniz için pişirebileceğiniz bir kek tarifi veriyorum.

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağından iki parmak eksik ay çiçek yağı

Aldığı kadar un

1 paket vanilya

1 büyük havuç ( rendelenmiş )

1 su bardağı ceviz içi ( iri dövülmüş )

Yarım su bardağı kuru üzüm ( hoşaflık )

1 çorba kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı  koyu renk kakao

1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

İlk önce kek kalıbınızı ısıtıp her yerini biraz tereyağıyla iyice yağlayın. Fırınınızı keki hazırlama sürenizi hesaplayarak 170 dereceye getirip ısıtın.

Bir kabın içine 4 yumurtayı  kırın, şekeri ilave edip mikserle beyaz bir hal alana kadar çırpın. Sonra içine sütü, yağı kabartma tozunu, vanilyayı tarçını ve portakal kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Sonra yeterince unu ilave edip tekrar karıştırın.Karışım çok sulu olmayacak.( Küçük bir kaseye havuç ve ceviz koymadan biraz alıp içine kakaoyu koyup karıştın bir kenarda dursun.)  Büyük kasedeki karışıma havuç rendesini ve cevizleri koyup tahta kaşıkla karıştırın. Bu işlemleri hızlıca yapın. Sonra kek kalıbınıza dökün. Kenara ayırdığınız kakaolu karışımı kek kalıbındaki karışım üzerine şekil vererek dökün. Bir kaşık yardımıyla biraz içine batırın. Önceden yıkayıp ayıkladığınız üzümleri kekin üzerine orantılı bir şekilde döküp bir bıçak ucuyla dışarıdan görünmeyecek şekilde karışıma batırın. ( çok dibe gitmeyecek ) Kek kalıbının ortasına ve kenarlarına fazla yaklaşmasınlar. Sonra fırına koyun. 20 dakika fırının kapağını açmayın. Açarsanız kekiniz söner. 45 dakika  sonra üzeri pembeleşmiş kekinizi kontrol etmeye başlayın. Temiz kuru bir bıçağı keke batırın bıçağın ucuna kek bulaşmaması gerekir. Kekin rengi koyulaşıp bıçak ıslak çıkmıyorsa kek pişti demektir. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra. Bir tahta spatula yardımıyla yavaşça kenarlarını ve ortasını kalıptan ayırın. Sunum kabınıza kalıbı ters çevirin. Keki boşaltmadan önce her ihtimale karşı kalıbın üzerine nemli bir bez kapatın 15 dakika sonra nazikçe keki kalıptan çıkarın. Arzuya göre dilimleyin. Afiyet olsun.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir