Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Kuru Baklagillerin Faydaları

Kuru baklagiller bitkilerin olgunlaşmış tohumlarıdır. Esas bileşenleri karbonhidrat ve proteindir. Et ve balık gibi gıdaların tüketilmediğinde iyi bir protein kaynağıdır. Kuru baklagiller B1, B2, E vitaminleri demir ve kalsiyum, bitkisel proteinler, folik asit içerir . Kısacası içlerinde yok yoktur. Kuru baklagillerin faydaları saymakla bitmez.   Kolesterolü düşürür, kolon kanserinden korur. Besleyici değerleri çok yüksektir. Kuru baklagillerde yüksek miktarda demir  minerali bulunduğundan,  bu mineralin vücutta emilimini sağlamak için yanında C vitamininden zengin domates, yeşil biber ve yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salatalarla birlikte tüketmekte fayda vardır. Kuru baklagiller doymuş yağ, şeker ve kolesterol içermediklerinden vücudun yağ yakma kapasitesini en üst düzeye çıkarır. Kuru baklagilleri pişirirken bir gece önceden ıslatmak ve bu suyu döküp iyi haşlamak gerekiyor. Baklagilleri rutubetten uzak yerlerde saklamak gerekiyor. Aksi taktirde besin değerlerini yitiriyorlar ve bayatlıyorlar. Günlük hayatımızda tükettiğimiz başlıca baklagiller nohut mercimek. fasulye, bakla, börülce ve bezelyedir. Baklagillerin hangisinin nelere iyi geldiğine bakalım.

Kuru Fasulye

İçerdiği hayvansal olmayan protein lifli yapısı sayesinde kırmızı etten bir eksiği yoktur. Kemik yapısının güçlenmesine fayda sağlar.

Nohut

Nişasta ve azot yönünden zengindir. Önemli kalsiyum kaynağıdır. Bağırsakları yumuşatır. Vücudu güçlendirme ve iştah açma özelliğine sahiptir.

Mercimek

Hem yeşil, hem kırmızı mercimek vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. B vitamini takviyesi yaptığı söylenmektedir.
 Bezelye

Bezelye diğer sebzelerin içerdiği proteinin iki mislini içerir. Düşük kalorilidir.Kilo vermede faydalıdır. Kandaki kolesterolü düşüren bir kimyasal maddeye sahiptir. Yüksek lif içerir kabızlığa faydalıdır.

Börülce

İçerdiği  protein, vitamin çinko, demir, manganez ve potasyum minerali sayesinde kötü kolesterolü düşürdüğü, kabızlığı giderdiği, yüksek tansiyona faydası olduğu, kanseri önleyici özelliği bulunduğu söylenmektedir.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir