Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Zayıflamak İsterken Yapılan Hatalar

Kilolarınızdan şikayet ediyorsunuz, zayıflamak istiyorsunuz fakat bir türlü zayıflamayı beceremiyorsunuz. Hiç düşündünüz mü bunun sebebi nedir. Bilinçsiz yapılan diyetler vücutta hasara ve metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyor. İleri ki zamanlarda  çok daha fazla kilo almaya sebep oluyor. Diyet kişilere özel olmalıdır. Diyet yaparken ihtiyacımız olan besinleri hayatımızdan çıkarmak  hatadır. Zayıflamak uğruna yapılan  hatalara bir göz atalım.

Karbonhidratları hayatımızdan çıkartmak

Karbonhidratsız bir beslenme olmaz. Ekmeği ve karbonhidrat içeren besinler alınmadığında, bunların yerine konacak  besin gurubu yoktur. Tam tahıllı ve çavdarlı ekmekler, esmer pirinç bulgur gibi besinlerden ölçülü bir şekilde alınmalıdır.

Tek yönlü beslenmek

Tek tip beslenmelerde hızlı kilo verilir. Fakat kas ve su kaybı yaşanır.Uzmanların açıklamasına göre günlük beslenme rutininde bütün besinlerden azar azar yenilmesi öneriliyor.

Proteinden zengin gıdalarla beslenmek

Aşırı protein tüketimi kolon kanseri ve rektum kanserine yol açmaktadır. Proteinsiz beslenmenin anlamı yok fakat ölçülü bir şekilde tüketmek gerekiyor. Hindi, tavuk, balık gibi besinler diyetimizde olmalı. Mercimek, karabuğday, kuru fasulye gibi bitkisel proteinlerde diyetimizde yer almalı.

Meyve ve sebze tüketimini bırakmak

Sebzeleri ve meyveleri hayatımızdan çıkarmak yanlış. Oysa sebze ve meyveler lif ve vitamin kaynağıdır. Dünya sağlık örgütü günde 5 ila 8 porsiyon meyve ve  sebze tüketimini öneriyor. Ara öğünlere mutlaka meyve konulması gerektiğini söylüyor.

Fazla su tüketimi

Suyun gereğinden fazla içilmesi halinde iç organları yorar ve yıpratır. Aşırı su tüketimi organ yetmezliğine sebep olabilir. Su ihtiyaç olduğunda tüketilmeli. Günlük tüketimi 2 litreyi geçmemeli.

Fazla spor yapmak

Aşırı, hatalı ve uzun süre yapılan egzersizler yüzünden çoğu insan sakatlanıyor.Dünya sağlık örgütü haftada 150 dakika egzersiz öneriyor. Her gün düzenli olarak 10.000 adım atmak gerekiyor. Fakat bunun sayısı yaşa, sağlık durumuna göre değişebilir.

Aç kalarak zayıflamak

Zayıflamak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalardan biride aç kalarak zayıflamaya çalışmaktır. Uzun süreli aç kalarak  zayıflamak vücudunuzun deforme olmasına, hormonların bozulmasına, sindirim sisteminde sorunların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Uzmanlar yeme içme aralığının iki saatte bir olmasını öneriyor.

Diyet yaparkenyağı çıkarmak

Yeteri kadar yağ tüketmemek metabolizmayı yavaşlatıp, kilo vermeyi zorlaştırır. Salataları yağsız tüketmek yağda eriyen vitaminlerin emilimini engeller. Vitamin ve mineral almamız engellenmiş olur. Ceviz, badem, fındık gibi yağlı yemişler tüketilmelidir. Tabi ki yağların ihtiyaç kadar tüketilmesi doğrudur.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir