Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Bahar Hastalıkları

Baharın gelmesi çok güzel, fakat baharın gelmesiyle beraber ortaya çıkan bazı hastalıkların olduğu biliniyor. Havaların ısınmasıyla dışarıda daha fazla vakit geçiriyoruz.Üst solunum yolları hastalıkları artıyor. Nezle gibi viral kaynaklı basit üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riski olduğu gibi daha ağır seyreden gribal enfeksiyonlara yakalanma riskide oldukça fazladır. Çocuklarda bu enfeksiyonlar daha sık görülüyor. Çocukların hasta olduğu dönemlerde okula yada kreşe gönderilmemesi öneriliyor. Çünkü çocukların bu dönemlerde mikrop yayma olasılıkları yüksek oluyor. Bu aylarda bağışıklık sistemini güçlendirecek yiyecekleri tüketmeye ve vitamin takviyesi almaya özen göstermek gerekiyor.

Ani hava değişiklikleri nedeniyle havada uçuşan polenler alerjik reaksiyonlara yol açıyor. Alerjik nezleler yine bahar aylarında görülüyor eğer tedavi edilmezse ileriki zamanlarda astıma çevrilebiliyor. Alerjik astımdan korunmak için. Evdeki halıları, paspasları kaldırmak gerekir.Çünkü bunlar fazlaca toz barındırırlar. Klimaların filtrelerininde temiz tutulması gereklidir.Havada uçuşan polenlerin fazla olduğu zamanlarda pencereleri açmamak lazımdır.

Bahar aylarında yediğimiz meyve ve sebzeler sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Daha önceden dokunmayan bazı yiyecekler midemizde şişkinlik, gaz, reflü, mide bulantısı gibi şikayetleri ortaya çıkarıyor. Bu durumlardan korunmak için aşırı yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan, baharatlı yiyeceklerden, alkol ve gazlı içeceklerden uzak durmak gerekiyor.

Gün içinde oluşabilecek ani hava değişikliklerinin üşümelere, terlemelere neden olduğu, bunu takiben soğuk algınlığına davetiye çıkardığı bilinmektedir. Bahar aylarında dışarı çıktığımız günlerde giydiklerimize dikkat etmeliyiz. Ani hava değişikliklerinde bizleri üşütmeyecek giysileri yanımızda bulundurmalıyız.

Bahar aylarında sıkça şikayet edilen bir konuda  ağrılarıdır. Bunların başında migren ağrıları gelir. Bunu takiben bel ve sırt bölgesindeki ağrılardır. Ağrıların altında yatan nedenlerin  uzman tarafından araştırılması gerekir. Uzmanlar baharla birlikte gelen ağrılarından kalıcı olarak kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Bedenimiz uzun kış şartlarından çıkarak bahara geçiş yaparken görülen hastalıkları göz ardı etmeden bir uzmana danışılarak, sebeplerinin araştırılması gerekmektedir. Eğer bu tip şikayetleriniz uzun sürüyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna baş vurunuz.

Arzu Tığlı

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir