Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Lale Zamanı

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 1

Lale çiçeğinin asıl vatanı Orta Asya olup Anadolu’ya Türkler tarafından getirildiği sanılmaktadır. Lale çiçeği Anadoluda 12. yüzyıldan itibaren süslemelerde motif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Osmanlı imparatorluğunda da süs bitkisi olarak bahçelerde ve süslemelerde motif olarak kullanılmıştır. Lale motifleri kumaşlarda, edebiyatta, mimaride de kullanılmıştır.

Lalenin 2000 den fazla türü bulunmaktadır. Lale ilk defa  Anadolu’dan  Viyana’ya, sonra Hollanda’ya ,oradan da Kanada’ya götürülerek dünyaya  yayılmıştır.

Bu güzel çiçek için dünyanın çeşitli ülkelerinde festivaller düzenlenmektedir.  İstanbul da bu yıl Lale Festivalinin 12.’sini kutlamaktadır. İstanbul’un bir simgesi haline gelen Laleler park ve bahçelere dikildi. Açmaya bile başladı. 30 Nisan’a kadar sürecek olan bu festivalde Emirgan Korusu’nda ve daha başka semtlerdeki korularda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Lale çiçeğinin güzelliğini ve bu etkinlikleri görmek isteyenler, hafta sonlarını değerlendirmek için koruları ziyaret edebilirler. Etkinliklerin çeşitleri ve zamanlarını basın kuruluşlarının  sitelerini ziyaret ederek öğrenebilirler.

Arzu Tığlı

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir