Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

İlkbahar Yenilenme Zamanı

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

Kendinizi bitkin, yorgun hissetmeyemi başladınız, bunun sebebi mevsim geçişi yani baharın gelmesi.Bu mevsim, kış aylarının rehavetini atma ,vücudumuzu arındırma  zamanıdır. Bunun içinde yapabileceğiniz en iyi işlerden biri detoks. Detoks arınmak demek, yani vucudumuza, yediğimiz yiyeceklerle, soluduğumuz havayla giren zararlı maddeleri dışarı atmak anlamına geliyor.Detoks vucudu toksinlerden arındırır. Zararlı maddelerden kurtarır.

Ruhumuzu da temizleyelim. Öfke kin ve nefretten kendimizi uzaklaştıralım. Bu da detoksun bir çeşidi.

Kilo vermeninde tam mevsimi. Mayo giyme zamanı geliyor .Yaz geldiğinde sağlığınızı etkileyecek hızlı kilolar vermeye çalışmaktansa, şimdiden başlayıp sağlıklı kilo verin. Bol bol yürüyüş yaparak hem kalp sağlığımızı koruyup hem de sağlıklı kilo verebilirsiniz.

İlkbahar geldi, güneşin yüzünü iyiden iyiye göstermeye başladığı şu mevsim de her gün en az 15 dakika güneş ışığı almaya özen gösterelim. Kemik sağlığımız için güneş ışığı gibi, çok önemli olan kalsiyumu  almaya özen göstermeliyiz. Süt, yoğurt, peynir ve dondurmadan kalsiyum alabiliriz. Yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, badem ve kurutulmuş meyvelerde de kalsiyum açısından zengindir.Kalsiyumun vucutta emilebilmesi için D vitaminine ihtiyaç vardır. D vitamini en iyi güneş ışığından alınır. D vitamini yağlı balıklarda, süt ve süt ürünleride, karaciğer ve yumurta sarısında bulunur.

Kahvaltınıza önem verin . Sabahları alınan lif yönünden zengin gıdalar, meyveler sizi bütün gün zinde tutacaktır.

Düzenli uyku uyun. Kapalı ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak durun.

Yeterince su içmeye özen gösterin. Hazır gıdalar yerine mevsiminde bol meyve ve sebze tüketin.

Kendinize özen gösterin. Kişisel temizliğinize önem verin.

Ruhunuza iyi gelecek aktivitelerde bulunun. Tabiatın canlandığı şu günlerde ,çiçek dikin, bahçe işleriyle uğraşın. Onların canlandığını gördükçe, sizde canlanıp kıpır kıpır olacaksınız.

Hoşçakalın

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir