Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Balla Gelen Sağlık

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 1

Bal bir ana arı ve onbinlerce işçi arıdan oluşan bir topluluğun, kovan içinde kendi vucutlarından salgıladıkları balmumu’nun içinde, çiçeklerden topladıkları özleri vucutlarından salgıladıkları enzimlerle işlenmesi sonucunda oluşturdukları bir besindir.

Bal yüzyıllardır, insan sağlığında önemli bir yer almıştır. Arıların küçücük birer yaratık olduğunu düşünürsek, yaptıkları işin sağlığımıza sayısız fayda sağladığını, görmemek imkansızdır.

İnsan vucudu için gerekli olan vitamin, mineral ve aminoasitleri içerisinde barındırdığı için sağlığımıza faydaları saymakla bitmez. Doğal antibiyotik özelliği taşır, çok güçlü bir antioksidandır. Çünkü içinde bakteri barındırmaz. Balın bir çok çeşidi vardır.Kestane balı, çiçek balı, anzer balı, narenciye balı, kekik balı gibi.Arılar, bir gram bal yapabilmek için 4000 den fazla çiçeğe konarlar. Bu sayede de çok farklı çiçeklerin besleyici değerini bala taşırlar.Bal vucudumuzun direncini artırır, sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.

Balın bazı hastalıklara da fayda sağladığı bilinmektedir.Örneğin çam balı üst solunum yolu, mide rahatsızlıklarına, mide yanmalarına iyi gelir. Sabahları ılık su ile tüketilirse zayıflamaya da yardımcı olduğu söylenmektedir.

Balın nelere iyi geldiğine bir bakalım.

Bal doğal bir enerji kaynağıdır.

Menopoz sonrası kullanıldığın da, hormonları düzene sokar.

Hafızayı güçlendirir.

Bal takviyesiyle deliksiz bir uykuya sahip olabilirsiniz.

Vücut direncinizi artırır, hastalıklarla daha iyi savaşabilmenizi sağlar.

Balın kanserojen maddeleri önleyici etkisi ve tümör oluşumunu durdurucu etkileri bulunmaktadır.

Şifa bulmak için bal tüketirken sağlığımız dan olmamak için satın aldığımız balın, hakiki bal olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Hakiki balın anlaşılması için yapılan testler bir çok yerde anlatılmaktadır. Ben yine de balı güvendiğimiz bir yerden satın almamız gerektiğine inanıyorum. Bal sağlığımıza bu kadar faydası olduğunu bildiğimiz bir besinse neden doğru olanını tüketmeyelim.

Sağlıkla.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir