Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Besinlerle Gelen Güzellik

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

Cilt kusurlarını ve çizgilerini giderip, sağlıklı ışıldayan bir cilde sahip olmak için doğru beslenmek çok önemlidir.Bu yazımızda yediğimiz bazı  besinlerin, cildimize olan faydalarından söz edecegim. Şimdi bunlara sırasıyla bir göz atalım.

Zeytin ve Zeytinyağı

Zeytinyağının en önemli özelliği cildin yaşlanmasını geciktirici olmasıdır. Cildi sıkılaştırır, nem oranını yükseltir. Zeytinyağını yüzümüzde, saçımızda, hatta tırnaklarımızın bakımında da kullanabiliriz.

Salatalık

Ciltte nem oranını dengeler, yumuşak ve pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı olur.Sivilce izi ve güneş lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Eğer yüzünüz yağlanıyorsa, salatalık içeren bir krem kullandığınız da cildinize mat bir görünüm sağlayacaktır.Akşamları, içinde salatalık olan bol salata yiyin.Gözlerinizin üzerine, salatalık dilimleri koyduğunuz da gözlerinizin şişkinliğini alır.Salatalık sütü cilt temizliğinde kullanılabilir. İçine bol miktarda su bulundurduğundan yenildiğinde susuzluğu giderir.

Salatalık maskesi.

Yarım limon suyu,

Bir yemek kaşığı salatalık suyu,(mikser den geçirilip süzülmüş)

İki yemek kaşığı yağsız yoğurt

Bir kaseye limon, yoğurt ve salatlığın suyunu koyup karıştırın. Göz çevresi hariç yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin ve yıkayın. Üç gün kullanın. Lekelere iyi geldiğini göreceksiniz.

Turunçgiller

Cildin esnek, pürüzsüz ve daha az kırışık olmasına yardımcı kolajene ihtiyacı vardır.Kolejen üretimi C vitaminiyle gerçekleşir. C vitamini doğal bir antioksidan dır. Cildinizi güneş, stres ve kirlilik gibi zararlı etkilerden korur Portakal, mandalina, kivi, kavun çok iyi birer C vitamini kaynağıdır. Daha iyi vitamin almak için, bu meyveleri demir bakımından zengin ıspanak, fasulye gibi besinlerle tüketmeliyiz.

Avokado

Avakadoda bulunan nemlendirme özelliği olan, omega yağ asitleri cildinizin ışıltılı ve daha yumuşak görünmesine fayda sağlar.Bu meyveyi salatalarınıza ekleyebileceğiniz gibi, bir karışım hazırlayıp cildinize de sürebilirsiniz.

Avakado maskesi

Yarım avakadoyu ezip, içine yarım çay kaşığı bal koyup karştırın. Karışımı cildinize sürüp on dakika bekletip yıkayın.

Hindistancevizi Yağı

Bütün cilt tiplerine uygun en iyi nemlendiricidir.Yumuşatma özelliği sayesinde, cildin dış katmanlarını nem tutabilsin diye güçlendirir. Aynı zaman da içinde çok miktarda E vitamini vardır. E vitamini kuvvetli bir antioksidandır. Hindistancevizi yağını  her gün bir yemek kaşığı tüketmenizin faydalı olacağı da söylenmektedir.

Hindistancevizi yağı saç maskesi

Bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını, saçlarınıza dipten uca güzelce masaj yaparak sürün. Bir bone takarak sabaha kadar bekletin. Sabah güzelce yıkayın. Saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olduğunu göreceksiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Özellikle pazı ıspanak, brokoli ve karalahanada bulunan esnek ve nemli bir cilde sahip olmamızı sağlayan, lutein denen bir madde bulunur.Luteinin bir kısmı, karalahana, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri yedikten sonra kırışıksız ve ışıltı bir cilt için gerekli olan kolajen yapımını artıran A vitaminine dönüşür. Bu sebzelerde kırışıkları önleyen, ciltteki gözenekleri küçülten, göz şişkinliklerini azaltan bir madde vardır.

Kırmızı Üzüm

Özellikle kırmızı üzümde, resveratrol denen bir madde vardır.Bu madde hücre yenilenmesini sağlayıp, yaşlanmayı yavaşlatır.Araştırmalara göre, güneş ışınlarının zararlarını azaltmaya ve kırışıklarla savaşmaya yardımcı olur.

Balık

Balık omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Özellikle soğuk deniz balıklarından somon, cilde çok iyi gelen selenyum ve mineral açısından zengindir. Cildi nemli tutar, güneş ışınlarının zararlı etkisinden korur.

Badem ve Ceviz

Hücre zarını güçlendirir.Toksinlerin hücre zarına girip tahrip etmesini engeller.Aynı zamanda E vitamini içerirler.Sıkı bir cilt için elastin liflerini güçlendirirler.

Bu yazının sizlere, cildinizi korumaya yardımcı olan besinlerin, nelere iyi geldiği konusunda bilgi verdiğini umuyorum.

Hoşçakalın.

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir