Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Su İçelim Sağlıklı Yaşayalım

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 1

Dünyadaki yaşam su ile başlamıştır. Su yeryüzünün %71’ini kaplamaktadır. İnsan vucudunun %75’ini su oluşturur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini, devam ettirebilmesi için, vucuttaki su dengesinin korunması şarttır.Su kan dolaşımı ile birlikte vucutta dağıtılmaktadır, dokularda sıvı oluşmasını sağlamaktadır.Suyun gerekli olmayan kısmı böbreklere gelerek idrar yolu ile dışarı atılmaktadır.Vucuttaki sıvı hacminin dengeli bir şekilde korunabilmesi için sıvı alımının, sıvı kaybına eşit olması lazımdır.Bir canlı susuzluğa bir kaç gün dayanabildiği halde, açlığa uzun bir süre dayanabilir.

Su idrarla zararlı maddelerin atılmasını sağlamakta, eklemlerin kayganlaşmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da tükrük ve mide salgısında bulunduğu için, besinlerin sindirilmesine de yardımcı olmaktadır.Yemeklerden yarım saat önce içilen suyun, metabolizmayı da hızlandırdığı bilinmektedir. Su yemek esnasında içildiğin de, mide de bir hacim oluşturduğundan, fazla besin tüketimini engeller. Gün içerisinde yeteri kadar su içmek, vucuttaki yağ yakımını hızlandırır .Spor yaparken de su içmek fazla kilolarımızı atmamıza yardımcı olur.Vucudumuzun ihtiyacı kadar su içmediğimizde, eklem ve kas ağrıları, ciltte kuruluk, idrarda koyulaşma görülür. Aşırı derece de su tüketmenin de zararları vardır.Böbrekler fazla suyu atmakta zorlanırlar. Kanda biriken fazla su halsizliğe, sodyum kaybına, bulantıya sebep olabilir.

Suyun faydalarını kısaca özetlersek,

Su cildimizi güzelleştirir,sağlıklı ve esnek olmasını sağlar.

Kabızlığı önler,

Zararlı maddelerin vucuttan atılmasını sağlar,

Kan dolaşımını sağlar,

Açlık hissini azaltmaya yardımcı olur.

Yeterince tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır.

Vucut ısısını ayarlar.

Hücrelere besin ve oksijen taşır.

Suyun ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunun farkında olalım. Su vucudumuzun olmazsa olmazıdır.Günde 8 bardak su içmeye kendimizi şartlandıralım.

Sağlıkla.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir