Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 2

Down Sendromu çocuğunuzun, kromozom sayısının 46 yerine 47 olması en kısa tanım şeklidir .Çocuğunuzun fazladan sahip olduğu , kromozom onun hayatını etkileyecektir.Ailelerin Down Sendromu konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.Down Sendromu embriyonun gelişimini tamamlayabildiği bir durumdur.Çocuğunuzun görünüşü diğer çocuklardan biraz farklı olabilir, sağlığında sorunlar yaşayabilir.Down Sendromu genetik bir farklılıktır.Down Sendromu hamilelik sırasında veya öncesinde olan bir şey deyildir.Anne ve babanın yaşadığı bir şeyden kaynaklanmaz. Down Sendromu dünyanın her yerinde her ırkta vardır.Yani yaşamın doğal bir parçasıdır.

Gebelik anında ve sonrasında hastalık tanımlanabilir.Bu bebeklerin yüz yapısı diğerlerinden farklıdır.Başları normalden küçüktür, arkası yassıdır.Gözleri birbirinden ayrık ve çekiktir.Elleri geniş yapılıdır.Fiziksel farklılıklar sağlık sorunun yaratmaz,hastalığın teşhisinde kolaylık sağlar.Bu çocukların doğumdan itibaren kontrol altında tutulması, yaşam kalitesini artıracaktır.

Down Sendromlu çocukların kendilerine özgü yetenekleri, kişilik ve düşünceleri vardır.Bu çocuklar kamu ve özel eğitim programlarına katılırlar.Erken dönemde zeka geliştiren eğitimler sayeside becerilerinde ve zeka düzeylerinde gelişmeler görülebilir.

Down Sendromu hakkında bilinçlenmemiz için 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günüdür. Bizlerde duyarlı olalım farkındalığımızı artıralım.

Sağlıkla,

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir