Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Sağlık İçin Ev Yoğurdu Yiyin

Yazar: Posted on 0 Etiket Yok 1

Hanımlar, hepimiz süt ürünlerini çok severiz.Son zamanlarda değerli doktorlarımız sürekli bir şeylerden bahsediyor,yoğurdu evde yapıp öyle tüketin diyorlar.Bende buna bir kere daha dikkat çekmenin sizlere fayda sağlıyacağını düşündüm.

Yoğurt yapmasını mutlaka bilenler vardır.Tabiki bilmeyenler de vardır.Öğrenmekte çok fayda var.Yapması basit.Yanlız püf noktası gerçek ev yoğurdu mayası bulmaktır.Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.Kendi yaptığınız doğal yoğudu, çocuklarınıza, eşinize, hatta misafirlernize sunmanızda, gurur verici. Ben 3 yıldır falan yapıyorum.Babannemden küçükken öğrenmiştim.Kıymetini ancak anladım.Önceleri büyük bir kaba yapıyordum.İçinden aldıkça sulanıyordu. Madem bu işi yapıyorum dedim, biraz daha estetik olsun.Mağazaları gezdim,kaseler hem cam olsun, hemde kapaklı olsun, açıldığında yenip bitsin istedim.Bir gün  markette gezinirken, aradığımı buldum.Bir porsiyoluk kapaklı istediğim gibi kaseler, hemen aldım.18 tane.Eve getirip yıkadım.Bir tepsinin içine dizdim.

Şimdi gelelim yoğurt yapmaya.Ben bildiğim bir yerden açık süt alıyorum ,kaynatıyorum.UHT sütlerinde sağlıklı olduğunu söyliyorlar, onlardanda alabilirsiniz.Kaselerinize göre,sütü açık alırsanaz kaynatın.UHT ise serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklığa getirin.Bir tarafta mayanızı sütle koyu ayran kıvamına gelene kadar, sulandırın. İki çorba kaşığı kadar.Kaselere sütü soğutmadan dağıtın.İçlerine birer çay kaşığı kadar maya ilave edin.Tepsinin altına ısıyı korumak için, bir battaniyeyi katlayıp koyun, kaselerin üstüne ince bir kurulama bezi örtün üzerinede kevgir gibi bir şey koyun fazla sarmayın.Sıcak bir ortamda, petek yanı veya soba arkasına koyun.4 saat sonra kontrol edin katılaştıysa battaniyeyi alın dolaba koymadan önce 5-6 saat bekletin sonra kapaklarını kapatıp kaseleri dolaba koyun.Ben yoğurt haftada bir yaptığım için yenisini bir gün dolapta bekletip tüketmeye başlıyoruz daha güzel oluyor.

Sağlıklı günler dileğiyle.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir